Mobiloperatörer

På den här sidan hittar du Sveriges främsta mobiloperatörer! Här hittar du recensioner om de olika mobiloperatörerna som finns i Sverige och se vad dem erbjuder, vilka fördelar och nackdelar som finns med de olika operatörerna och framför allt vilka operatörer som erbjuder det mobilabonnemang som passar dig bäst. Vi hjälper dig att hitta Sveriges Bästa mobiloperatör!

4.7/5

Fria SMS

Fria Samtal

Ingen bindningstid

 • 100 GB – 87,5 kr/mån i 2 månader därefter 350 kr/ mån
 • 18 GB – 55 kr/mån i 2 månader därefter 220 kr/mån.
 • 3 GB – 25 kr/mån i 2 månader därefter 100kr/mån

Hallon

4.3/5

Fria samtal 

Fria SMS

Ingen bindningstid

Spara surf

 • 4 GB – 24 kr/mån i 3 månader, därefter 99 kr/mån
 • 8 GB – 37 kr/mån i 3 månader, därefter 149 kr/mån
 • 25 GB 62 kr/mån i 3 månader, därefter 249 kr/mån
 • 50 GB – 74 kr/mån i 3 månader, därefter 299 kr/mån
 • 100 GB 87 kr/mån i 3 mån,därefter 349 kr/mån

Chili mobil

4.5/5
chilimobil

Fria samtal

✅  Fria SMS & MMS

Ingen bindningstid

 • Fri Surf – 349 kr/mån
 • 6 GB – 149 kr/mån
 • 100 GB – 279 kr/mån
 • Årsabonnemang fri surf – 3490 kr/år

Tre - 3

4.7/5

Välkänt varumärke

Surfa kostnadsfritt inom EU

Företagsabonnemang

Abonnemang med mobil / surfplatta

 • 5 GB – 199 kr/mån
 • 15 Gb – 299 kr/mån
 • 50 GB – 399 kr/mån
 • Obegränsad surf – 499 kr/mån

Telenor

4.6/5

Fria samtal

Familjeabonnemang

Fria SMS & MMS

Ett testvinnande 4G-nät som täcker 99 % av Sveriges befolkning

Möjlighet att byta abonnemang under bindningstiden

 • 4 GB – 219 kr/mån
 • 10 GB – 269 kr/mån
 • 15 GB – 329 kr/mån 
 • 30 GB – 379 kr/mån
 • 75 GB – 449 kr/mån
 • Obegränsad – 569 kr/mån

Hur recenserar vi mobiloperatörer?

När vi recenserar mobiloperatörer så tittar vi på flera saker, bland annat: 

 • Hur många olika abonnemangsformer mobiloperatören erbjuder
 • Vi jämför priserna som mobiloperatörerna har på sina abonnemang
 • Vi jämför hur mycket surf de olika abonnemangen erbjuder
 • Vilken mobiloperatör som har bäst internetuppkoppling 
 • Vi jämför bindningstider
 • Vi jämför vi jämför erbjudanden
 • Vi tittar även på om mobiloperatören erbjuder studentabonnemang eller seniorabonnemang.

mobiloperatör med bäst täckning

Vilken mobiloperatör som har bäst täckning beror mycket på vart i Sverige du bor. Den mobiloperatör som är känd för sitt rikstäckande nät är Telia, därefter följer tele2  och telenor. 3s telenät är känt för att vara väldigt starkt med sin 4g om du befinner dig nedanför Gävle, tyvärr så är 3s nät känt för att fungera dåligt i de norra delarna av landet. Så innan du väljer mobilabonnemang så kan det vara en god ide att ta en titt på de olika mobiloperatörernas täckningskartor för att se hur bra täckning operatören har där du bor. 

Många av de mindre mobiloperatörerna använder samma nät som någon av de större aktörerna och går därför under samma täckningskarta, nedan listar vi vilka mobiloperatörer som delar nät:

Telia 

Halebop, Fello, My Beat, Telnes

Tele2

Comviq, Com Hem, Katshing, Penny

Telenor

 A3, Vimla, Universal Telecom

Tre

 Hallon, Chili

Vad ska jag tänka på när jag väljer mobiloperatör?

När du väljer operatör så är det givetvis viktigt att du jämför utbudet och prisvärdheten som de olika mobiloperatörerna erbjuder. Det är även viktigt att kolla upp mobiloperatörens täckningskarta så att du inte väljer ett abonnemang som har dålig täckning där du bor. 

När du väljer mobiloperatör så kan det också vara en bra ide att jämföra bindningstider till de olika abonnemangen. Om man inte är så tekniskt lagd så kan det även vara en bra ide att jämföra kundtjänsten hos de olika operatörerna. 

Ska man välja en stor eller liten operatör?

Den främsta fördelen med att välja en stor mobiloperatör är att dem erbjuder en mer omfattande kundtjänst. Till exempel så brukar de stora mobiloperatörerna alltid erbjuda kundtjänst via telefon och man brukar även kunna få hjälp genom att besöka deras butik. 

Mindre operatörer erbjuder oftast bara support via mail eller chatt.

Fördelen med mindre mobiloperatörer brukar vara att de erbjuder billigare priser och har ofta någon typ av kampanj eller rabatt som gör att mobilabonnemanget du vill ha blir ännu billigare. Hos mindre mobiloperatörer brukar du även i större utsträckning kunna teckna ett mobilabonnemang utan bindningstid. 

Fördelar och nackdelar med olika mobiloperatörer

Vimla

Vimla är en av Sveriges populäraste mobiloperatörer och de främsta fördelarna med Vimla är att du kan spara surf i upp till ett år, har möjlighet till att pausa ditt abonnemang och du kan räkna med bra uppkoppling och snabb surf i 4g genom Telenors nät. De mindre bra egenskaperna hos Vimla är att de inte erbjuder mobiler med abonnemang samt att de erbjuder relativt få surfnivåer att välja mellan.

Tre

Tre är en av Sveriges största mobiloperatörer och har varit en etablerad aktör väldigt länge. Främsta fördelar med Tre är att du får Obegränsat med samtal, sms och mms. En annan fördel är att Tre har en tilläggstjänst som heter “Tre världen” som möjliggör det att surfa i 80 länder världen över till samma pris som i Sverige. 

De negativa saker med Tre är att abonnemangen är relativt dyra jämför med konkurrenterna. Man hade också kunnat önska fler erbjudanden för seniorer och studenter. 

Chili Mobil

Chili mobil är mobiloperatören för dig som vill ha ett enkelt och flexibelt abonnemang. Hos chili mobil är det väldigt enkelt att ändra surfmängd och abonnemangen har ingen bindningstid. 

Hallon

Hallon är en mobiloperatör som erbjuder väldigt flexibla abonnemang då alla deras mobilabonnemang inte har någon bindningstid eller uppsägningstid. En annan fördel är att du har möjlighet att spara oanvänd surf. En mindre bra egenskap hos Hallon är att de inte erbjuder kundtjänst via telefon.

Telenor

En stor fördel med Telenor är att de har ett väldigt bra 4G nät med bra täckning i hela landet. En annan fördel är att du har möjlighet att dela surf med familjemedlemmar. Med telenor så kan du surfa för samma pris som i Sverige i 41 olika länder. Två mindre bra saker är att du inte kan spara surf och de flesta abonnemangen kommer med en bindningstid. 

Fibio

En av Fibios främsta styrkor är att de delar nät med Telenor och har därför bra täckning i hela landet. De erbjuder även många olika surfnivåer i sina abonnemang, samt en omfattande kundtjänst. Fibio tenderar tyvärr att ha relativt höga priser på sina abonnemang.

Tips när du ska välja mobiloperatör

När du väljer mobiloperatör så är det viktigt att du ser över dina egna behov och vad du vill få ut av mobiloperatören. Har du inte en så stark ekonomi så välj en mindre mobiloperatör som erbjuder billiga mobilabonnemang. Är du student så kan du jämföra mellan de mobiloperatörer som erbjuder studentabonnemang och är du pensionär så kan du välja en mobiloperatör som erbjuder seniorabonnemang. 

Om du inte är så duktig med mobiltelefoner så kan det vara en god ide att välja någon av de större operatörerna då de brukar ha en mer omfattande kundtjänst. 

En annan faktor är givetvis också täckningen för mobiloperatörens nätverks. Ett bra ide är därför att kolla de olika mobiloperatörernas täckningskarta innan du väljer operatör.

Sammanfattning

I den här guiden så listar vi de saker som du bör tänka på när du väljer mobiloperatör. Det är exempelvis mycket viktigt att kika på mobiloperatörens täckningskarta innan du köper ett abonnemang så att du är säker på att operatörens nätverk har bra täckning där du bor. En annan sak som kan skilja mellan de olika mobiloperatörerna är hur omfattande kundtjänst de erbjuder. I regel så erbjuder de större operatörerna en mer omfattande kundtjänst.