Mobilabonnemang barn

Här har vi sammanställt dem bästa och billiga mobilabonnemang för barn, för föräldrar som planerar att köpa mobilabonnemang till ditt barn. Vi berättar vad du ska tänka på när du köper mobilabonnemang till ditt barn och guidar dig genom det utbud som finns idag på marknaden.

4.3/5

Fria samtal 

Fria SMS

Ingen bindningstid

Spara surf

 • 4 GB – 24 kr/mån i 3 månader, därefter 99 kr/mån
 • 8 GB – 37 kr/mån i 3 månader, därefter 149 kr/mån
 • 25 GB 62 kr/mån i 3 månader, därefter 249 kr/mån
 • 50 GB – 74 kr/mån i 3 månader, därefter 299 kr/mån
 • 100 GB 87 kr/mån i 3 mån,därefter 349 kr/mån

Vimla barnabonnemang

4.7/5

Fria SMS

Fria Samtal

Ingen bindningstid

 • 100 GB – 87,5 kr/mån i 2 månader därefter 350 kr/ mån
 • 18 GB – 55 kr/mån i 2 månader därefter 220 kr/mån.
 • 3 GB – 25 kr/mån i 2 månader därefter 100kr/mån

Tre barnabonnemang

4.7/5

Välkänt varumärke

Surfa kostnadsfritt inom EU

Företagsabonnemang

Abonnemang med mobil / surfplatta

 • 5 GB – 199 kr/mån
 • 15 Gb – 299 kr/mån
 • 50 GB – 399 kr/mån
 • Obegränsad surf – 499 kr/mån

Telenor barnabonnemang

4.6/5

Fria samtal

Familjeabonnemang

Fria SMS & MMS

Ett testvinnande 4G-nät som täcker 99 % av Sveriges befolkning

Möjlighet att byta abonnemang under bindningstiden

 • 4 GB – 219 kr/mån
 • 10 GB – 269 kr/mån
 • 15 GB – 329 kr/mån 
 • 30 GB – 379 kr/mån
 • 75 GB – 449 kr/mån
 • Obegränsad – 569 kr/mån

Mobilabonnemang för barn

Enligt SIFO undersökning så får barn sin första mobil redan vid 9 års åldern. Idag är det vanligt att barn i lågstadiet innehar mobil för att vara nåbar för sina föräldrar och pratar eller sms med klasskompisar. Mobiltelefon kan redan under lågstadiet vara bra för att lära sig saker via appar speciellt gjorda för barn och inlärning. Att ge sitt barn mobiltelefon följer oftast med regler för barnet som att ta ansvar för sin mobiltelefon och skärmtid dem använder per dag.

Mobilabonnemang eller kontantkort


Många föräldrar väljer ett kontantkort till sina barn när dem är så små att dem går i lågstadiet. Med kontantkort har föräldern kontroll över utgifter och mobiltelefonanvändning. Nackdelar med kontantkort blir att pengarna kan ta slut och barnet kan inte kommunicera med sina föräldrar om något händer eller barnet behöver hämtas efter någon aktivitet.

Numera finns det flera mobilabonnemang med kostnadskontroll, ingen bindningstid och fria samtal som är mer fördelaktiga för dem yngre barnen. Man slipper bli utan pengar i mobilen och inte kunna nås av föräldrarna. Detta abonnemang liknar kontantkortet då du inte har bindningstid och kan byta abonnemang när du vill.

Viktiga saker att tänka på när man tecknar mobilabonnemang för barn


Vad har ditt barn för behov av till exempel surfmängd.

Täckning: Viktigt att jämföra de olika mobiloperatörernas täckning i det område där ditt barn rör sig.
Samtal: Viktigt med fria samtal, så du och ditt barn alltid kan nå varandra


Kostnadskontroll: Viktigt att du tecknar abonnemang med kostnadskontroll till ditt barn, så du vet exakt vad du kommer att betala och behöver inte vara orolig för oväntade kostnader.


Föräldrakontroll, säkerhetspaket: Viktigt att teckna barnabonnemang med föräldrakontroll som ger dig kontroll över ditt barns mobilanvändande. Tjänsten möjliggör att du kan justera eller begränsa mängden surf, se till att telefonnumret inte är sökbart på nätet eller genom nummerupplysningen. Tjänsten ger dig även möjlighet att spärra spärra mobilen för betal- och utlandssamtal från Sverige och sätta en spärr så att kostnaden aldrig överstiger en viss summa varje månad.

Bindningstid & erbjudande: Bra med abonnemang utan bindningstid eller kort bindningstid för ditt barns abonnemang då det dyker upp ständigt bra erbjudande för barnabonnemang. Titta gärna över operatören du väljer har något extra erbjudande.

Datamängd: Barn behöver inte så mycket surf mängd då det finns wifi tillgängligt både hemma och på skolan , platser där barn befinner sig under stora delar av sin vardag. De flesta barn brukar klara sig med mellan 4 till 8 GB surf per månad och skulle det bli för lite surf kan ni alltid uppgradera abonnemanget.

Skydda dig mot oväntade kostnader


Viktigt att du väljer ett maxbelopp när du tecknar mobilabonnemang till ditt barn och spärrar olika betaltjänsten så att du får oväntade kostnader på ditt barns mobilabonnemang. Viktigt att du ser till att endast du har tillgång till lösenord för att kunna köpa mer surf eller appar, annars kan ditt barn ovetande om priset köpa massa dyra appar eller använda sin mobilabonnemang på er utlandssemester utanför EU till stora kostnader.

Ditt barns säkerhet

Det finns säkerhetspaket att köpa för att kontrollera var ditt barn surfar så hen inte använder olämpliga program. De flesta operatörer säljer tillägg med säkerhetspaket men det finns även gratis säkerhetspaket på nätet som du kan ladda ner till ditt barns mobiltelefon. Säkerhetsprogram skyddar ditt barn att hamna på olämpliga sidor och därför är det ett bra val att köpa eller ladda ner från nätet.

Ditt barn lär sig att ta ansvar när hen får en mobil med mobilabonnemang

Ditt barn lär sig att ta ansvar för sin mobil att den inte går sönder, att ladda sin mobil och att använda den mängd surf som hem får i sitt månadsabonnemang, något som kommer att få ditt barn att växa.

Barnabonnemang skapar trygghet för ditt barn

För att inte riskera att ditt barn använder olämpliga program finns det olika tjänster som erbjuds av dem olika operatörer på marknaden för att ge dig och ditt barn ett tryggt mobilanvändande. Du kan köpa till tjänst som kostnadsspärr och säkerhetspaket för att kontrollera att ditt barn bland annat inte surfar på olämpliga sidor, begränsa åtkomst åt program och appar och andra begränsningar så att ditt barns mobilanvändande blir trygg och säker.

Bra och Billiga abonnemang för barn

Här nedan listar vi upp några av dem bästa operatörer på marknaden idag med bra och billiga priser för barnabonnemang.

Hallon

Rekommenderas! Hallon har mycket bra täckning då man använder Tre:s nät och erbjuder bra och billig abonnemang för barn under 18 år med fria samtal och sms, ingen bindningstid, sparar oanvänd surf och sim kort skickas med posten hem. Du har enkelt koll på ditt barns mobilanvändande genom kostnadsspärr och behöver då inte oroa dig för att ditt barn köper olika tjänster eller appar utan din tillåtelse.

Vimla

Rekommenderas! Vimla använder Telenors nät och hat täckning i större delen av Sverige. Vimla har bra erbjudande som passar ett barns behov av surf och har alltid fria samtal och sms. Vimla är en snabbväxande operatör, dem har ingen bindningstid och bra avtal.

Fördelar med barnabonnemang

 • Barnabonnemang är billigare än vanliga abonnemang
 • Du som förälder kan spärra betald- och utlandssamtal
 • Kostnadsskydd kan aktiveras
 • Du som förälder kan spärra specifika appar och webbsidor som ej är lämpliga för barn
 • Du behöver inte ladda abonnemanget vilket ett kontantkort kräver
 • Med fria samtal och fria sms kan ditt barn alltid kontakta dig