Mobilabonnemang pensionär

Som pensionär är det ibland inte lika lätt att hålla koll på alla olika abonnemang. Många operatörer i sverige erbjuder mobilabonnemang för pensionärer, så kallade seniorabonnemang. Flera aktörer erbjuder seniorabonnemang redan från 55 års ålder. Om du vill teckna ett mobilabonnemang som pensionär så kan du räkna med en liten seniorrabatt plus någon form av bonus som lite extra surf eller gratis samtalstid.

mobilabonnemang pensionär

4.9/5

Seniorabonnemang från 55 års ålder

Fria samtal & SMS

Spara oanvänd surf

Ingen bindningstid

 • 3 GB44 kr/mån i 6 månader, därefter 89 kr/mån
 • 8 GB 59 kr/mån i 6 månader, därefter 119 kr/mån
 • 16 GB 84 kr/mån i 6 månader, därefter 169 kr/mån
4.5/5

Seniorabonnemang från 55 års ålder

Fria samtal

Fria SMS

Ingen bindningstid

 • 6 GB – 25 kr/mån i 2 månader, därefter 100 kr/mån
 • 10 GB – 37,50 kr/mån i 2 månader, därefter 150 kr/mån
 • 25 GB – 50 kr/mån i 2 månader, därefter 200 kr/mån
 • 50 GB – 67,50 kr/mån i 2 månader därefter 270 kr/mån
 • 100 GB – 75 kr/mån i 2 månader, därefter 300 kr/mån

Billiga mobilabonnemang pensionär

När man är pensionär och lever på sin pension så kan det förefalla naturligt att man vill kunna spara in på fasta kostnader så mycket som möjligt. Detta är naturligtvis någonting som många operatörer i Sverige har förstått. Av denna anledning så erbjuder man sina äldre kunder abonnemang till rabatterade precis, de så kallade senior-abonnemangen.

Seniorabonnemang

Hos de flesta svenska aktörer så hittar man så kallade seniorabonnemang, som brukar vara billigare och bjuda på någonting extra såsom extra samtalstid eller fria sms till exempel. Hos de flesta operatörer så kan du teckna ett seniorabonnemang från att du är 55 år gammal.

Vad ska jag tänka på när jag väljer mobilabonnemang som pensionär?

När du väljer mobilabonnemang som pensionär så är det viktigt att du ser över dina behov ordentligt. Det är till exempel dumt att betala ett abonnemang med fri surf om man inte använder internet väldigt mycket. Om till största delen använder sin telefon till att ringa och smsa med släkt och vänner så är det bästa alternativet givetvis att man väljer ett mobilabonnemang med fria sms och fria samtal.

Bindningstid för pensionärsabonnemang

Bindningstiderna för pensionärsabonnemang kan variera men flera operatörer erbjuder seniorabonnemang utan bindningstid. Det kan alltid vara en bra ide att teckna ett seniorabonnemang utan bindningstid ifall man skulle ångra sig och inser att abonnemanget inte alls erjuder de du behöver.

Hur mycket surf ska jag välja till mitt mobilabonnemang som pensionär?

Att veta hur mycket surf du ska välja till ditt mobilabonnemang som pensionär kan vara lite knepigt, men nedan så följer en liten guide för hur mycket de olika surfmängderna räcker.

 • Seniorabonnemang utan surf – Bra för dig som endast ringer och smsar.
 • Seniorabonnemang 1-3 GB – Räcker för dig som använder internet till att läsa tidningen eller kolla din mail.
 • Seniorabonnemang 5-10 GB – För dig som använder appar så som facebook eller whatsapp till exempel.
 • Seniorabonnemang 20 GB – Räcker för dig som använder mobilen mycket i vardagen och fungerar även om du vill lyssna på radio i mobilen.
 • Seniorabonnemang obegränsad surf – Ett alternativ för dig som streamar mycket i mobilen, till exempel om du gillar att kolla på sport eller film i mobilen. 

Rabatter på mobilabonnemang för pensionärer

Hos de flesta mobiloperatörer så fungerar de som så att du skriver in dina personuppgifter och födelsedatum innan du tecknar abonnemanget och får på så sätt automatiskt ett rabatterat pris. Dessa rabatter gäller alltså oavsett om du är pensionär eller 55 år gammal (hos de flesta). Som pensionär så kan man även hålla utkik efter ytterligare rabatter på seniorabonnemang. 

Frågor och svar om mobilabonnemang för pensionärer

 

Hur väljer jag mobilabonnemang som pensionär?

Se över vad du använder din mobiltelefon till. Använder du internet väldigt mycket så kan det vara smart att välja ett mobilabonnemang med mycket surf, om du använder din telefon till att nästan bara ringa och smsa så finns det flera abonnemang med fria samtal och sms.

 

Vilka operatörer erbjuder seniorabonnemang?

De flesta svenska mobiloperatörer erbjuder idag någon typ av seniorabonnemang. Du kan jämföra seniorabonnemang hos oss på bastamobilabonnemang.se

 

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för pensionärer?

Vilket som är det bästa mobilabonnemanget för dig som pensionär beror helt på dina behov. Du kan jämföra de olika erbjudanden som finns hos oss.